دسته بندي

                                                   

آموزش بافتنی

                   

/

                                       

مایکروفر و سلامتی

سلامتی، بانو آنلاین

پخت و پز با اجاق مایکروویو بسیار راحت و سرعت باور نکردنی دارد با این حال، بسیاری از مردم بر این باورند که این راحتی باید دارای هزینه باشد آنها بر این باورند که امواج اشعه مایکروویو مضر و موجب آسیب به مواد مغذی سالم می شود این مقاله نگاهی دقیق در اجاق های مایکروویو و چگونگی تاثیر آنها بر مواد مغذی و اثرات آن بر سلامتی دارد.

اجاق های مایکروفر چه هستند و چگونه کار می کنند؟
آیا این تشعشع به شما آسیب می رساند؟
چگونه مایکروویو در پخت و پز روی ترکیبات غذاها تاثیر می گذارد.
مایکروویو تشکیل ترکیبات مضر را کاهش می دهد.
اجتناب از ظروف پلاستیکی را در نظر بگیرید
مطمئن شوید که حرارت دادن مواد غذایی به درستی باکتری ها را از بین می برد

اجاق های مایکروفر چه هستند و چگونه کار می کنند؟

اجاق های مایکروفر به نوبه خود انرژی الکتریکی را به امواج الکترومغناطیسی، به نام مایکروویو تبدیل می کنند.
این امواج می تواند مولکول موجود در مواد غذایی را تحریک و شروع به ارتعاش آنها کنند چرخش در اطراف و برخورد با یکدیگرسبب تبدیل انرژی به گرما می شود.
این شبیه به این است که شما با مالش دست خود را گرم کنید به جز آن که این اتفاق در سطح مولکول می افتد.
مایکروویو در درجه اول بر روی مولکول های آب کار می کنند اما آنها همچنین می توانند چربی ، روغن و قند را نیز گرم کنند فقط  به میزان کمتر از آب است.
از آنجا که امواج در سراسر غذا توزیع می شود می تواند بسیار بیشتر در مقایسه با دیگر روش های پخت و پز مانند سرخ کردن، گرم کند.
در انتها :اجاق های مایکروفر ( مایکروویو ) به نوبه خود انرژی الکتریکی را به امواج الکترومغناطیسی تبدیل کرده و این امواج با تحریک مولکول در مواد غذایی، آنها را گرم می کند.

آیا این تابش به شما آسیب می رساند؟

اجاق های مایکروفر (مایکروویو ) تشعشع الکترومغناطیسی تولید می کنند.
شما ممکن است در ذهنتان به دلیل کلمه تابش تعبیر منفی داشته باشید.
با این حال، باید بدانید که کلمه تابش در ارتباط با بمب اتمی و بلایای هسته ای است.
اجاق های مایکروفر اشعه غیر یونیزان است که شبیه به اشعه تلفن همراه شما می باشد با این تفاوت که این بسیار قوی تر است.
به خاطر داشته باشید که نور نیز تابش الکترومغناطیسی است بنابر این واضح است که همه تابش بد نیست.
اجاق های مایکروفر سپر فلزی دارد که از خروج تابش فر جلوگیری می کند بنابراین نباید هیچ خطر آسیب وجود داشته باشد.
با توجه به اینکه مایکروویو یک منبع نسبتا جزئی از تابش اشعه، در مقایسه با چیزهایی مانند تلفن های همراه دارد لذا این یک دلیل خوبی برای استفاده نکردن از آنها نیست.
چهره خود را در برابر پنجره فر فشار ندهید و سر خود را حداقل یک پا (۳۰ ) سانتی متر به دور از فر نگه دارید پرتو به سرعت با فاصله کاهش می یابد.
همچنین، مطمئن شوید که اجاق مایکروویو شما خوب تعمیر شده باشد اگر قدیمی و یا شکسته به نظر می رسد و یا اگر درب به درستی بسته نمی شود یک ماکروویو جدید بخرید.
در انتها: مایکروویو شکلی از تابش الکترومغناطیسی، شبیه به اشعه از تلفن های همراه است و کوره طوری طراحی شده است که مانع از خروج تابش می شود.

چگونه مایکروویو در پخت و پز روی ترکیبات غذاها تاثیر می گذارد.

هر شکل از پخت و پز ارزش مواد مغذی را کاهش می دهد.
عوامل اصلی که سبب کاهش ارزش غذا می شود عبارتند از ( درجه حرارت بالا، مدت زمان طولانی پخت و پز و استفاده از آب اضافی ( که باعث می شود مواد مغذی محلول در آب از غذا نشت کند.
اجاق های مایکروفر واقعاً خوبتر است به همین دلیل، انتظار می رود اجاقهای مایکروویو برای حفظ مواد مغذی نسبت به روشهای مانند سرخ کردن و جوشاندن بهتر باشد.
در واقع تعدادی از مطالعات که در این نگاه وجود دارد.
با توجه بررسی دو مطالعه، مایکروویو منجر به کاهش ارزش مواد مغذی نسبت به دیگر روش های پخت و پز نمی شود.
در یک مطالعه اثرات روش پخت و پز در محتوای آنتی اکسیدانی ۲۰ سبزی مختلف مقایسه شده است.
آنها دریافتند که مایکروویو برای پخت و پز بهترین روش برای حفظ مواد مغذی است در حالی که پخت و پز با فشار و جوش بدترین روش ها بود.
با این حال، یک مطالعه نشان داد که فقط یک دقیقه استفاده از مایکروویو ترکیبات ضد سرطان در سیر را نابود می کند و این در حالی است که در اجاق معمولی در۴۵  دقیقه صورت می گیرد.
همچنین یک مطالعه نشان می دهد که مایکروویو ۹۷٪ از آنتی اکسیدان فلاونوئید موجود در بروکلی را نابود در حالی که جوش فقط ۶۶٪ را نابود می کند.
این مطالعه است اغلب افراد توسط آن بر ضد امواج ماکروویو صحبت می کنند اما حقیقت این است که آنها موقع استفاده از مایکروویو برای کلم بروکلی به آن آب اضافه می کنند که یک ایده بدی است.
اگر چه مایکروویو خوب است اما توصیه نمی شود که شیر را در مایکروویو حرارت ندهید زیرا می تواند به باکتری ها مبارز موجود در شیر آسیب برساند.
بنابراین، به نظر می رسد که اثرات مایکروویو به نوع غذا و نوع مواد مغذی بستگی دارد.
با چند مورد استثناء، مایکروویو برای حفظ مواد مغذی خیلی خوب است.
در انتها: همه روش های پخت و پز سبب کاهش ارزش مواد مغذی می شود، اما میکروویو به طور کلی در حفظ ارزش مواد مغذی در مقایسه با روش هایی مانند جوشاندن و سرخ کردن موثرتر است.

مایکروویو تشکیل ترکیبات مضر را کاهش می دهد.

یکی از مزایای مایکروویو این است که غذا به اندازه روش های دیگر پخت و پز مانند سرخ کردن گرم نمی شود.
معمولا، درجه حرارت بالاتر از ۱۰۰ ° C که نقطه جوش آب است بالاتر نمی رود.
با این حال، غذاهای چرب مانند گوشت می تواند گرمتر از آن نیز بشود.
بیکن یکی از مواد غذایی است که اعتقاد بر این است که وقتی پخته شود ترکیبات مضر شکل می گیرد این ترکیبات نیتروسامین نامیده می شود و زمانی که در مواد غذایی بیش از حد گرم می شود نیتریت تشکیل می شود.
با توجه به یک مطالعه، حرارت دادن بیکن در مایکروویو باعث حداقل تشکیل و نیتروزآمین نسبت به تمام روش های پخت و پز می شود.
مطالعه دیگری نشان داد که مرغ میکروویو، هتروسیکلیک آمین بسیار کمتری ( یکی دیگر از ترکیب مضر ) نسبت به سرخ کردن ایجاد می کند.
در انتها: مایکروویو یک راه خوبی برای به حداقل رساندن تشکیل ترکیبات مضر است که می تواند در هنگام پخت در حرارت بالا تشکیل شود.

اجتناب از ظروف پلاستیکی را در نظر بگیرید

بسیاری از ظروف پلاستیکی حاوی ترکیبات متختل کننده هورمون هستند که می تواند باعث آسیب شوند.
یک مثال قابل توجه bisphenol -A (BPA) است که با بیماری هایی مانند سرطان، اختلالات تیروئید و چاقی مرتبط است.
به همین دلیل، غذای خود را در یک ظرف پلاستیکی میکروویو نکنید مگر اینکه مایکروویو برچسب ایمن داشته باشد.
به خاطر داشته باشید که این خاص مایکروویو نیست. گرمایش مواد غذایی در داخل یک ظرف پلاستیکی یک ایده بد است مهم نیست که شما برای حرارت از چه روشی استفاده می کنید.
در انتها: بسیاری از ظروف پلاستیک حاوی ترکیبات مختل کننده هورمون مانند BPA، که می تواند هنگام حرارت دادن نشت کند. هرگز غذا را در ظرف پلاستیکی گرما ندهید.

مطمئن شوید که حرارت دادن مواد غذایی به درستی باکتری ها را از بین می برد

یک مسئله ایمنی با مایکروویو این است که ممکن است مانند دیگر روش های پخت و پز در کشتن باکتری ها و دیگر عوامل بیماری زا موثر نباشد.
استفاده از مایکروویو با سینی دوار و چرخش می تواند گرما را به طور مساوی تر گسترش دهد و مطمئن شوید که مواد غذایی به اندازه کافی گرم شود تا اطمینان حاصل شود که تمام میکروارگانیسم های مضر را می کشد.
این نیز مهم است هنگام حرارت مایعات دقت نمایید. برخی از گزارش ها از انفجار فنجان، زمانی که شما آنها را بالاتر از دمای جوش گرم کنید وجود دارد زیرا انرژی به شیوه ای خشونت آمیز منتشر می شود.

منبع: foodregime.com

مطالب مرتبط :
» چیدن وسایل آشپزخانه
» آدرس و تلفن سینماهای تهران
» چند پیشنهاد برای کاهش آسیبهای موبایل
» سلامت مغز کودکان با رژیم غذایی مناسب
» آموزش الفبای انگلیسی و تلفظ فارسی صداها
برچسب ها :

, , , ,

بدون دیدگاه

دیدگاه شما چیست؟



;
جديدترين مطالب