مجموعاً: ۳ ساعت و ۱۵ دقیقه
روش تهیه:
شیر و شکر را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود ، زرده های تخم مرغ را با همزن بزنید تا یکدست شود سپس کم کم شیر داغ را به آن اضافه و مخلوط کنید
( دقت داشته باشید که اگر تمام شیر داغ را ناگهان اضافه کنید تخم مرغ ها سفت میشوند )
مخلوط شیر و تخم مرغ را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا غلیظ شود ( دقت کنید که حرارت ملایم باشد و مرتب با قاشق هم بزنید تا مخلوط تخم مرغی بسته نشود ، اگر احساس کردید مایه به نقطه جوش رسیده است از روی حرارت بردارید و مجدد قرار دهید ) ، پس از اینکه مخلوط به غلظتی مانند فرنی رسید از روی حرارت بردارید.
خامه را داخل کاسه ای بریزید و کاسه را داخل ظرفی که از یخ پر کرده اید قرار دهید ( ظرف یخ برای جلوگیری از گرم شدن خامه است ) ، مخلوط تخم مرغی را داخل صافی و روی خامه بریزید و کم کم مخلوط کنید تا یکدست شود ( استفاده از صافی برای یکدست شدن مایه بستنی است ).
مواد را آنقدر هم بزنید تا مایه بستنی کاملا خنک شود سپس اسانس وانیل و زعفران دم کرده را اضافه کنید.
مایه بستنی را داخل ظرف دربسته ای بریزید و به مدت ۱۲ ساعت داخل یخچال قرار دهید ، پس از این مدت بستنی را داخل فریزر بگذارید و پس از ۱-۲ ساعت بستنی را با چنگال خوب مخلوط کنید ( برای جلوگیری از یخ زدن بستنی ) ؛ پس از اولین بار هم زدن باید هر ۳۰ دقیقه یک بار بستنی را از فریزر خارج کنید و با چنگال مخلوط کنید.
پس از ۳ – ۴ ساعت بستنی آماده مصرف است .
این بستنی را میتوانید ساده یا بهمراه بیسکوییت ، شکلات آب شده ، میوه و … تزیین و سرو کنید.
این دستور را میتوانید برای تهیه انواع بستنی مورد استفاده قرار دهید با این تفاوت که بجای وانیل و زعفران از اسانس ها و پوره های میوه استفاده کنید.
مواد اولیه :
زعفران ۱ قاشق چایخوری دم کرده |
زرده تخم مرغ ۵ عدد |
نمک نوک قاشق چایخوری |
شیر ۱ لیوان |
شکر ۳/۴ لیوان |
خامه ۴۰۰ گرم |
وانیل ۱ قاشق چایخوری اسانس |
منبع:sooran.com
گردآوری : بخش تغذیه بانوآنلاین